Czwartek, 21 listopada 2024

„Akademia zakiszania Schaumann’a” już 21 lutego w WMODR w Olsztynie

2017-02-20 12:07:29 (ost. akt: 2017-02-20 14:59:11)
Produkcja kiszonki z kukurydzy w Rodzinnym Gospodarstwie Rolnym Ewy i Wojciecha Jończyk w Garzewku

Produkcja kiszonki z kukurydzy w Rodzinnym Gospodarstwie Rolnym Ewy i Wojciecha Jończyk w Garzewku

Autor zdjęcia: Ewa i Wojciech Jończyk

Podziel się:

Sezon wiosenny zbliża się wielkimi krokami, więc póki jeszcze jest trochę czasu wolnego warto uczestniczyć w seminariach i konferencjach organizowanych przez firmy związane z branżą rolniczą, przez Ośrodki Doradztwa Rolniczego. Słuchając, wymieniając doświadczenia, często przypominamy sobie istotne informację, które gdzieś tam w natłoku późniejszej pracy umknęły lub po prostu rutyna wzięła górę. Poza tym poznajemy wiele nowości pojawiających się na rynku.

Na interesującą konferencję już 21 lutego 2017r. zaprasza Warmińsko-Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Olsztynie. Konferencja z cyklu „Akademia zakiszania Schaumann`a. Użytki zielone i pasze objętościowe podstawą żywienia bydła mlecznego" rozpocznie się o godz. 10.00 w sali konferencyjnej przy ul. Jagiellońskiej 91 w Olsztynie. Rejestracja uczestników od godziny 9.30.

A w programie między innymi:

— Produkcja kiszonek z bobowatych (motylkowatych) ryzyko, które może się opłacać.
Dr hab. Cezary Purwin, prof. UWM – Katedra Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa, Wydział Bioinżynierii Zwierząt UWM w Olsztynie

— Błędy w zakiszaniu i jak ich unikać?
Dr Tomas Mitrik – Schaumann Słowacja

— Najnowsze osiągnięcia w konserwacji pasz objętościowych w Polsce.
Lek. wet. Zbigniew Dzionek – Schaumann Polska


Miejsce: WMODR z siedzibą w Olsztynie, ul. Jagiellońska 91
Kiedy: 21 lutego 2017r., godz. 10.00 (rejestracja uczestników od 9.30)

mkr


Polub nas na Facebooku:

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB