Na początku pracowało tam 11 osób, a masło wytwarzano w poruszanej ręcznie maselnicy.
"Nagradzamy dzisiaj mleczarnie, które osiągnęły najwyższe standardy produkcji i jakości. Wiele z nich od lat znajduje się w gronie laureatów tego prestiżowego konkursu, co stanowi dowód na ich nieustanne dążenie do doskonałości". – mówił podczas wręczania wyróżnień Leszek Szymański, zastępca prezesa ARiMR.
Uroczyste spotkanie przedstawicieli branży mleczarskiej podczas którego uhonorowano największe i najlepsze polskie spółdzielnie mleczarskie w 2024 r. odbyło się w Minsterstwie Rolnictwa.
Ranking zaś przygotował Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny.
I miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Giżycku,
II miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łowiczu,
III miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska we Włoszczowie,
IV miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sierpcu,
V miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Bieruniu,
VI miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kole,
VII miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska WART-MILK w Sieradzu,
VIII miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Krasnymstawie,
IX miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska GARWOLIN,
X miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kosowie Lackim.
II miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łowiczu,
III miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska we Włoszczowie,
IV miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sierpcu,
V miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Bieruniu,
VI miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kole,
VII miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska WART-MILK w Sieradzu,
VIII miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Krasnymstawie,
IX miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska GARWOLIN,
X miejsce Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kosowie Lackim.
"Giżycko na szczycie! OSM Giżycko najlepszą mleczarnią w Polsce w 2024 roku! To ogromna duma dla naszego miasta!" - napisała na FB Ewa Ostrowska, burmistrz Giżycka.
"To ogromne wyróżnienie dla całego miasta i dowód wysokiej jakości pracy rolników, spółdzielców i pracowników" - cieszą się władze Giżycka .
I podkreślają, że
"OSM Giżycko to nowoczesny zakład o długoletniej tradycji", który swoją działalność zaczynał w 1945 roku a masło wytwarzano wtedy w poruszanej ręcznie maselnicy.
"Biznes, na który dziś patrzymy udało się zbudować własnymi środkami, bez kredytów, dotacji, z pracy rolników, producentów mleka i pracowników, z dbałością o dostawców, klientów i lokalną społeczność" - czytamy na stronie Giżycka.
url=http://rolniczeabc.pl/1218079,Warzywa-wyciagaja-jak-paczki.html]Warzywa wyciągają jak paczki[/url]



Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez