Cztery medale prestiżowego konkursu Good Cheese zdobyły wyroby Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol.
Złoty medal przyznano serkowi śmietankowemu puszystemu Łaciatemu naturalnemu, srebro przypadło serkowi wiejskiemu Łaciatemu naturalnemu, brązowymi medalami nagrodzono Gouda ser tarty i serek homogenizowany Rolmlecz z laską wanilii. Sery poddane były wnikliwej ocenie szefów kuchni zrzeszonych w Stowarzyszeniu Szefów Kuchni i Cukierni.
Uroczyste wręczenie nagród odbyło się podczas Gali II Kongresu Serowarskiego, nad którym honorowym patronat objął MLEKPOL, lider w produkcji mleka i wyrobów mleczarskich, wiodący producent serów i twarogów.
Kongres Serowarski zgromadził przedstawicieli producentów serów zarówno tych wielkich jak i lokalnych wytwórców. W Mrągowie spotkali się i dyskutowali o problemach i wyzwaniach współczesnego serowarstwa prezesi firm mleczarskich, dyrektorzy zakładów produkcyjnych, specjaliści ds. jakości, kadra naukowa wydziałów nauki o żywności wiodących uczelni w Polsce, przedstawiciele organizacji branżowych oraz firm – dostawców technologii do mleczarstwa.
Kongres Serowarski zgromadził przedstawicieli producentów serów zarówno tych wielkich jak i lokalnych wytwórców. W Mrągowie spotkali się i dyskutowali o problemach i wyzwaniach współczesnego serowarstwa prezesi firm mleczarskich, dyrektorzy zakładów produkcyjnych, specjaliści ds. jakości, kadra naukowa wydziałów nauki o żywności wiodących uczelni w Polsce, przedstawiciele organizacji branżowych oraz firm – dostawców technologii do mleczarstwa.
Wydarzenie otworzył Edmund Borawski, Prezes Zarządu SM MLEKPOL. Podczas Kongresu odbyła się debata „Ser XXI wieku – trendy i wyzwania”.
Impreza trwała od 24 do 26 października. Organizatorem wydarzenia jest Bikotech, wydawca m.in. magazynu AgroIndustry.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez