Temat wciąż rozprzestrzeniającego się afrykańskiego pomoru świń, spędza sen z powiek nie tylko hodowcom. Jakie jest realne zagrożenie ASF, czy tylko hodowcy trzody chlewnej odczuwają skutki afrykańskiego pomoru, jak wyglądają nowoczesne technologie produkcji trzody chlewnej o tym wszystkim będzie można posłuchać już 10 listopada w Lubawie.
Warmińsko-Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Olsztynie we współpracy ze Spółdzielnią Lub Tucz i Warmińsko-Mazurską Izbą Rolniczą zapraszają na konferencję „Nowoczesne technologie produkcji trzody chlewnej. ASF - realne zagrożenie”, która odbędzie się w dniu 10 listopada 2016 r. o godz. 10.00 w Hotelu Copernicus w Lubawie.
Podczas spotkania poznamy nowe produkty w żywieniu trzody chlewnej. Lekarz weterynarii Ludwik Bartoszewicz przybliży zasady bioasekuracji oraz opowie jak to jest z tym realnym zagrożeniem ASF.
Kolejnym ważnym tematem poruszanym podczas spotkania będą zmiany w identyfikacji i rejestracji zwierząt. Od 18 października zmieniły się przepisy dotyczące identyfikacji i rejestracji zwierząt. W związku z tym rolnicy posiadający zwierzęta gospodarskie bezwzględnie muszą stosować się do nowych zasad. Wprowadzenie nowych zasad ma na celu przede wszystkim zapobieganie rozprzestrzenianiu się chorób zakaźnych wśród zwierząt.
Nowe zaostrzone zasady skierowane są zwłaszcza do hodowców trzody chlewnej ten temat przybliży Jan Błaszkiewicz reprezentujący firmę Allflex Polska Sp. z o.o.
Poza tym o celowości pomiarów biodynamicznych i jak w praktyce wygląda uszlachetnianie gnojowicy opowie Ryszard Rabeszko.
Serdecznie zapraszamy.
Miejsce : Hotel Copernicus w Lubawie
Kiedy: 10 listopada 2016r. , godz. 10:00 (rejestracja uczestników od 9:30)
mkr
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez
Teodor #2107992 7 lis 2016 16:04
Ciekawe, czy będzie jakiś panel poświęcony żywieniu.
! odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (1)