Piątek, 24 maja 2019

Konferencja pt. "Nowoczesna technologia żywienia bydła mlecznego z wykorzystaniem rodzimych zasobów paszowych jako odpowiedź na aktualne potrzeby rynku"

2019-02-25 21:16:23 (ost. akt: 2019-02-25 21:28:30)

Autor zdjęcia: fot. Agrolok

Podziel się:

Czym powinno wyróżniać się żywienie bydła? Z obserwacji i analizy ekspertów Ewrol wynika, że hodowcom bydła najbardziej zależy na tym, aby żywienie było efektywne (przynoszące oczekiwane rezultaty), opłacalne (poniesione nakłady dawały jak największy zysk) oraz łatwe (stosowane rozwiązania były proste we wdrożeniu i chętnie przyjmowane przez zwierzęta). Te cechy przyświecały ekspertom Ewrol podczas tworzenia gotowych receptur żywieniowych. Ich filarem są nowoczesne komponenty paszowe z linii Protina i Amirap.

21 lutego w Ciechanowcu odbyła się konferencja pt. Nowoczesna technologia żywienia bydła mlecznego z wykorzystaniem rodzimych zasobów paszowych jako odpowiedź na aktualne potrzeby rynku.
Organizatorzy firma Agrolok i Ewrol przybliżyły gościom możliwości wykorzystania komponentów paszowych z linii Protina i Amirap do karmienia bydła mlecznego by osiągnąć najlepszą rentowność mleka
Rozmawialiśmy też o tym jaki potencjał tkwi w ziarenku soi i jak ważne w żywieniu bydła jest białko chronione w żwaczu
Patronat nad konferencja objął: Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, Stowarzyszenie Polska Soja oraz Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Co warto wiedzieć

Gotowe receptury na wyciągnięcie ręki

W odpowiedzi na potrzeby hodowców, eksperci Ewrol stworzyli kompleksowe rozwiązania żywieniowe dla bydła. Poszczególne receptury przeznaczone są dla konkretnych grup zwierząt – dla opasów, cieląt oraz krów mlecznych.

Proponowane metody żywienia są:


efektywne – zastosowano w nich produkty najwyższej jakości (m.in. komponenty białkowo-energetyczne z linii Protina i Amirap), dzięki czemu szybko pojawiają się pierwsze rezultaty,

opłacalne – inwestycja przynosi bardzo duży zwrot,

łatwe w zastosowaniu – instrukcja stosowania jest dokładna i prosta, poza tym smakowitość komponentów przekłada się na chętne pobranie dawki przez zwierzęta.


Protina i Amirap – filar nowoczesnego żywienia bydła


Eksperci Ewrol sprawują opiekę merytoryczną nad produktami z linii Protina i Amirap, które produkowane są w Zakładzie Uszlachetniania Białka Roślinnego w Osieku k. Brodnicy. Gotowe rozwiązania dla bydła bazują na komponentach paszowych bez GMO. Są to produkty: Protina Standard, Protina Fat, Amirap Standard oraz Amirap Efekt. Te receptury w połączeniu z nowoczesną technologią to unikalne na skalę kraju podejście do żywienia zwierząt. Można powiedzieć, że technologia stosowana w firmie Ewrol to technologia jutra dostępna już dziś.

Wiedza poparta doświadczeniem

Eksperci Ewrol w swojej codziennej pracy spotykają się u hodowców z przeróżnymi problemami. Dysponując szeroką wiedzą teoretyczną z zakresu żywienia zwierząt gospodarczych, dopełnioną przez wieloletnie doświadczenie w pracy z hodowcami oraz praktyczne umiejętności w prowadzeniu własnego stada eksperci Ewrol postanowili wykorzystać do stworzenia nowych produktów na rynku pasz.
źródło: firma Agrolok
Polub nas na Facebooku:

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB